Sevgililer günün de evde olmak bir başka güzel evlenince tüm erkekler başlıyorlar biz sevgilimiyiz sevgiler günü neymiş diye siz aldırış etmeyin onlara öyle güzel bir masa ve birbirinde lezzetli yemekler hazırlayın ki görşünler sevgililer gününün nasıl olup nasıl kutlandığını. Bir kere de siz planı yapın erkeğinizi şaşırtın ;)
Sevgiler günü renki kırmızı kırmızı bol bol kullanın.
Sadece bayanlar değil farklı bir sevgililer günü tasarlamak isteyen erkeklerde bu fikirlerden fardalanabilir.(sizce böyle erkek var mı :) )
Sevgililer Günün özelse yemekler de bu güne özel olmalı afrodizyak etkili bu yemeklerle geceniz unutulmaz olucak.
BAŞLANGIÇ
Bezelye Salatası
250 gr bezelyeyi haşlayın 1 adet kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tuzla ovun.2 adet taze soğan,1 demet maydonoz ve 2 adet pişmiş mantarı ince ince doğrayın.Bezelyeleri bir kaba alın kuru soğan,
taze soğan, maydanoz, mantar, konserve mısır tanesi ve 4 adet zeytin ekleyip karıştırın.2 adet yumurtayı haslayın hazırlanan salatanın üstüne dilimler şeklinde sıralayınız.1 kahve fincanı zeytinyağı, sirke, limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalı çırpıp salatanın üzerinde gezdirin ve bu salatayı taze nane ile süsleyin.
ANA YEMEK
Taze Kuşkonmaz ve Karadesli Makarna
Makarnanın çok seksi bir yemek olmadığı biliyorum ama hazırlayacağınız bu makarnayla değişik yemeklere olan merakınızı vurgulaya bilirsiniz.İçinde karades varsa aşkta vardır.Bana güvenin kesinlikle etkili bir yemek olucak.
1 demet taze kuşkonmazın kabuğunu soyup yuvarlak bir şekilde kesin.Geniş bir tavaya zeytin yağı koyup, yarım arpacık soğanı ile birlikte kısık ateşte pişirin.Tavaya ayıklanmış olan 300 gr karadesi ilave edin ve iki dk pişirin.
350 gr istediğiniz şekildeki makarnayı haşlayın.Haşlamanın yarısına kuşkonmazları ekleyin.Haşlandıktan sonra kuşkonmazlı makarnayı süzün ve karades karışımlı tavada iyice karıştırın.Son olarak üzerine zeytin yağı ve karabiber serpip servis edin.
TATLI
LİMONLU SORBE
Mükenmel bir final için rahatlatıcı bir tatlı üstelik çok az kalorili
Bir tencereye 275 gr toz şeker ve 600 ml su koyup şeker eriyinceye (5-6 dk ) kadar orta ateşte kaynatın. daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Karışım soğuduktan sonra içine 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 1 su bardağı limon suyu, 30gr pudra şekerini karıştırın.buzlukta bir gece bekletip, dodurma kaşığı ile kuplara koyup limon kabukları ve taze nane yaprakları ile süsleyiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder